Morning glory på mangold

MangoldMangold jämförs ofta med spenat, och kan lätt ta dess plats i de flesta recept. Smakmässigt vinner spenat oftast hos mig, men när det gäller odlingen är mangold överlägsen i fråga om såväl växtkraft och tålighet som utseende.

Mangold

Jag odlar en sort som heter Bright Lights och som brukar få stjälkar i en variation av färger.  I år har det mest bara blivit gula stjälkar, men det är vackert så.

Precis som med spenat känns skörden stor och maffig när den är färsk, men krymper snabbt när den hamnar i stekpannan.

Den här gången använde jag mangold till en klassisk asiatisk rätt.

Mangold

Morning glory på mangold

Mangold
Vitlök
Fisksås
Socker

Hacka mangold
Finhacka vitlök
Stek lätt
Smaksätt med fisksås och en aning socker

Morning glory Mangold

Morning glory är en utmärkt sidorätt till asiatiska rätter.

Annonser

3 thoughts on “Morning glory på mangold

    1. Fröbomb Inläggets författare

      Smaken är som sagt snarlik spenat. Det är egentligen konstigt att man inte ser den oftare i affärer, för det är många som odlar den hemma.

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s