Briljera med salviachips

SalviachipsOm ni har gäster och vill briljera med ett annorlunda snacks före middagen kan jag rekommendera dessa salviachips.

Salvia är en av de kryddor jag har på balkongen som jag sällan använder. Men det räcker att göra dessa chips en enda gång för att jag ska tycka att de har förtjänat sin plats i krukan.

Salviachips

Plocka ihop en hög med stora salviablad.

Hetta upp olja i en stekpanna.

Stek hastigt på hög värme. De ska inte bli brända.

Låt dem rinna av på en bit papper.

Servera på ett fat med rikligt med flingsalt.

Salviachipsen bör ätas direkt, när de är nystekta och knapriga.

Salvia

Är det någon som har ett tips på vad man ska använda salvia till annars?

Jag skulle gärna prova att sätta ihop en salviakräm, att använda som ett komplement till pesto eller tapenade till bröd.

Annonser

6 thoughts on “Briljera med salviachips

  1. johannele

    Förresten, ibland låter jag ett salviablad dra tillsammans med te i tekoppen, men supergott blir det väl inte, bara lite annorlunda.

    Svara
    1. Fröbomb Inläggets författare

      Salvia har en speciell smak, så när det funkar så kan det bli fantastiskt gott. Jag gör sällan te på mina kryddor men det borde jag göra. Är ju ett himla enkelt sätt att experimentera med smaker.

      Svara
  2. Alex

    Å vilken kul grej! Måste testat. Vi blev bjudna på salviasmör till kött en gång, typ som kryddsmör alltså. Riktigt gott!
    Kanske även passar till fisk eller annat?! Tror det var ugnstekta tomater, smör och så stekt salvia typ.
    Kan kolla upp det!
    Kram
    / A

    Svara
    1. Fröbomb Inläggets författare

      Jag tror att det kan funka superbra till fisk, måste testa! Jag tror att jag ska göra min kräm på olja och vitlök, möjligen med riven ost också.

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s