Blommande balkong på hösten

Den här hösten alltså. Sommaren är officiellt över, men värmen och solen dröjer sig kvar. Det finns massor kvar att skörda på balkongen, tomater, physalis, brytbönor och kryddor. Men här och var börjar bladen gulna så jag tog en sväng till en handelsträdgård för att fylla på med färg och hösttåliga plantor.

Cyklamen

Jag älskar denna färgkombination: cerise, rött, svart och vitt.

Cyklamen klarar sig ute tills det börjar bli minusgrader och sen kommer jag att ta in den i huset och hoppas att den trivs, för gör den det fortsätter den att blomma hela vintern.

Den vill stå svalt, ej för ljust och är känslig för övervattning, så det är inte den lättaste krukväxten att hålla nöjd. Ett trick för att undvika övervattning är att bara vattna på fatet.

  _MG_0766

En planta mejram har fått flytta in i kryddgården. Mejram har sin blomningstid i september och oktober och är just nu full av ljuvliga små rosa blommor. Humlorna har älskat denna kruka med blommande kryddor och jag med.

Klockljung

Ljung är en perfekt höst- och vinterväxt eftersom bladen sitter kvar och är fina till och med när de snöar över. Jag blev väldigt förtjust i den här sorten i år, klockljung med gulliga små bollar och härligt gröna blad. På senare tid har det även dykt upp ljung i neonfärger som blått och gult men de gillar jag inte alls. Däremot kanske det får bli en klassisk rosa sort senare i höst.

Vilka är era favoriter på hösten?

Annonser

2 thoughts on “Blommande balkong på hösten

 1. Alexandra

  Å va fint. Måste oxå ta och göra höstfint. Planterade i vart fall lite vårlökar idag😃 blev kungsängsliljor, allium, tulpaner i svart, vitt och rosa..
  Men först höst. Kanske får ta och fixa det imorgon. Gillar verkligen höstanemoner. Även gräs i olika former är ju fint när frosten kommer, men ljungen är en klassiker. Får nog bli sånna härhemma då ekonomin inte tillåter några utsvävningar.
  Kram!
  /A

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s