Om ni har gäster och vill briljera med ett annorlunda snacks före middagen kan jag rekommendera dessa salviachips.
Salvia är en av de kryddor jag har på balkongen som jag sällan använder. Men det räcker att göra dessa chips en enda gång för att jag ska tycka att de har förtjänat sin plats i krukan.
Salviachips
Plocka ihop en hög med stora salviablad.
Hetta upp olja i en stekpanna.
Stek hastigt på hög värme. De ska inte bli brända.
Låt dem rinna av på en bit papper.
Servera på ett fat med rikligt med flingsalt.
Salviachipsen bör ätas direkt, när de är nystekta och knapriga.
Är det någon som har ett tips på vad man ska använda salvia till annars?
Jag skulle gärna prova att sätta ihop en salviakräm, att använda som ett komplement till pesto eller tapenade till bröd.
Spännande- har inte tänkt på att man kan göra så här med salvia..
Håller med, man vet knappt vad man ska göra med sin salvia! Men detta var ett kul tips!
Bra tips! Jag har också en salvia som jag knappt använder något av, men det här ska jag testa.
Förresten, ibland låter jag ett salviablad dra tillsammans med te i tekoppen, men supergott blir det väl inte, bara lite annorlunda.
Salvia har en speciell smak, så när det funkar så kan det bli fantastiskt gott. Jag gör sällan te på mina kryddor men det borde jag göra. Är ju ett himla enkelt sätt att experimentera med smaker.
Å vilken kul grej! Måste testat. Vi blev bjudna på salviasmör till kött en gång, typ som kryddsmör alltså. Riktigt gott!
Kanske även passar till fisk eller annat?! Tror det var ugnstekta tomater, smör och så stekt salvia typ.
Kan kolla upp det!
Kram
/ A
Jag tror att det kan funka superbra till fisk, måste testa! Jag tror att jag ska göra min kräm på olja och vitlök, möjligen med riven ost också.