Recension: Gatsmart odling av Ulrika Flodin Furås

Gatsmart odling av Ulrika Flodin FuråsDet här är en bok för den som är intresserad av stadsodling i dess olika former och som gärna vill odla själv men som kanske inte har mångåriga kunskaper. Med andra ord: en perfekt bok för mig.

Jag har fått både inspiration och handfasta tips under denna odlingssommar och kommer garanterat att återkomma till boken framöver.

Visst finns det kapitel jag mest har ögnat, som när det handlar om odling på friland och på kolonilott. Å andra sidan har jag lustläst kapitlen som handlar om olika balkonglägen, bevattning samt beskrivningar av hur olika grönsaker trivs i kruka.

Språket är rappt och kapitlen korta och konkreta. Det finns en tydlig ambition att plocka in det mesta som rör odling i stadsmiljö för att visa att det är en grön revolution, ett paradigmskifte, som pågår. För den som vill fördjupa sig i odlingsmetoder eller annat finns en rejäl länklista i slutet av boken.

Det är lätt att dras med i entusiasmen över denna sköna, gröna värld när man läser om alla dessa människor som odlar sin egen mat, i köksfönstret, på blåsiga balkonger, mellan hyreshusen och i kollektivodlingar på tidigare bortglömd kommunal mark.

Ulrika Flodin Furås har också en webbplats och en blogg, med mer tips och inspiration.

Gatsmart odling av Ulrika Flodin Furås

Annonser

4 thoughts on “Recension: Gatsmart odling av Ulrika Flodin Furås

  1. Tessy

    Stadsodling är väldigt intressant och jag har börjat intressera mig mer och mer för sådant som växer i vår miljö utan att odlas, så att säga. Vildäpplen, ätliga växter, bär och annat som finns i grönområdena i och kring våra tätorter.
    Men solvarma, egenodlade körsbärstomater från krukan på altanen slår det mesta 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s