Gröna blad och ätbara blommor

GrönsakslandI mamma Birgittas trädgård växer det så det knakar. Pioner, rosor, aklejor och vallmo bjuder på knoppar och fullt utslagna blommor. Men i köksträdgården är det främst gröna blad och kryddor vi kan gå loss på.

Den som vill kan även lägga blommorna på tallriken, det gäller bara att skölja dem lite extra noga så att det inte hänger med några kryp. Det säkraste är att använda sig av kryddlandets blommande växter som gräslök, timjan och oregano. Men även många sorters ros, pensée och krasse går bra att äta. Oftast är det dock mer en upplevelse för ögat än för smaklökarna.

Här kommer några sallader jag gjort de senaste dagarna:

Grönsallad med blommor

Enkel grönsallad med gräslöksblommor och Happarandarosor.

Morotssallad

Morötterna är kokta i vitlök, citronsaft, olivolja och buljong, och toppade med blommande timjan.

BulgursalladFärsk spenat blir en vacker ram kring bulgursalladen.

Annonser

5 thoughts on “Gröna blad och ätbara blommor

  1. lenaericsson

    Det är så fräscht. Roligt att du också tog upp just gröna blad i dag. 🙂 Det måste bero på att din mamma och jag bor nästan grannar ,i norrländska mått mätt i alla fall! 😉

    Svara
    1. Fröbomb Inläggets författare

      Ja, vad lustigt! Great minds think alike. Häruppe får vi vänta lite längre på de stora skördarna jämfört med södra Sverige.

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s