Vad jag läser just nu

Sängbord böcker Karolina Ramqvist Alltings början Impecta Paris med familjen GatsmartHäromdagen skrev jag om min sons bokintresse och att mitt eget läsande blir allt mindre. Jag tror att en stor orsak till det är mobilen, som ofta är det sista jag kollar på i sängen när jag ska sova.  För det mesta använder jag den till att just läsa – bloggar, nyheter och diskussioner om viktigt och oviktigt på Facebook. Men jag saknar det långvariga åtagande som en bok innebär och jag tycker att böckerna på sängbordet byts ut alltför sällan.

Nu tänkte jag införa en liten plats här i högerspalten med rubriken ”Vad jag läser just nu” som förhoppningsvis ska sporra mig att höja tempot.

Där kommer jag att lägga upp böcker inom ämnen som odling, trädgård, vegetarisk mat, hållbart samhälle med mera. Jag kommer inte att lägga upp skönlitterära böcker eller magasin som jag också läser mycket av. Möjligen skönlitterära böcker som har en tydlig koppling till bloggens ämnen – om jag dyker på en sådan. Skulle jag läsa en e-bok på läsplattan så hamnar den där också, jag är inte teknikfientlig bara sugen på öka mitt läsande.

När jag är klar blir det en recension, så klart. Första boken som jag redan läst mer än hälften av är Gatsmart odling av Ulrika Flodin Furås. Gatsmart odling har jag redan nämnt i inlägget om ekologisk växtnäring och den kan jag på stående fot rekommendera alla som är intresserade av stadsodling. Refugium av Ingela Bendt har jag även börjat lite smått på så den hamnar också i spalten.

Har ni några tips på böcker om odling eller hållbarhet som ni tycker att jag borde läsa?

1 thought on “Vad jag läser just nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s