Stadsodling i Hammarby sjöstad

Faksimil Sjöstadsbladet. Stadsodling i Hammarby sjöstadJag har tidigare skrivit om hur jag gärna vill odla på gården nästa sommar. Så häromdagen läste jag att Stockholm stad har planer på att starta en kommunal stadsodling i mina kvarter, och det är ju spännande nyheter.

Jag hittade artikeln i Sjöstadsbladet, en tidning som många tror är på skämt på grund av dess storhetsvansinne och ohämmade lokalpatriotism. Men jag läser den alltid, för där hittar man lokalinformation som inte finns någon annanstans.

Det går inte att länka direkt till artikeln, men du hittar den i denna pdf. Klicka dig fram till sidan sex och rubriken ”New York – Berlin – Skanstull – Hammarby sjöstad – nästa?”

”-Planen är att kommunen ställer i ordning marken, sätter upp staket, drar fram vatten och el till belysning. Sen bygger det på att det finns ett intresse hos de boende. Tanken är att en ideell förening bedriver odling och sköter om platsen. Sannolikt krävs det att någon eldsjäl tar initiativ, säger Filip Borgelin, projektledare för Hammarby sjöstad på exploateringskontoret.”

Stockholm stad söker alltså boende i Hammarby sjöstad som är intresserade av att starta upp en förening för att odla säsongen 2014. Om det inte finns någon efterfrågan kommer platsen att användas till annat, kanske en till parkeringsplats?

Den som är intresserad kan mejla till Filip Borgelin på filip.borgelin@stockholm.se.

Jag kan lägga upp bilder på området senare. Det är bra eftersom det ligger i nära anslutning till promenadstråken utmed vattnet och har potential att bli en mysig samlingsplats sommartid.

Nackdelen är väl att den hårt trafikerade Värmdövägen ligger bakom ett bullerplank ett stenkast bort. Dessutom bör man nog tänka på att det är gammal industrimark man odlar på.

Hammarby sjöstad Henriksdal

Annonser

5 thoughts on “Stadsodling i Hammarby sjöstad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s